Er is 1 product.

Ademhalingsbescherming  

Producten in deze categorie:

Filter
  Toont 1 - 1 van 1 item
  • Ref MASQUECOVID19

   Een chirurgisch masker (ook wel hygiënemasker of drielaags masker genoemd) is een ademhalingsmasker voor eenmalig gebruik dat is ontworpen om de verspreiding van ziektekiemen (bacteriën, virussen) naar de omgeving zeer dicht bij de mond, neus en luchtwegen te beperken. van de persoon die het draagt, de ademhalingsdruppeltjes1 (de postlets) tegen te houden in een niet-geweven filterscherm dat een ondoordringbare laag1 kan bevatten. Zo wordt microbiële besmetting van de directe omgeving van de drager van het masker aanzienlijk beperkt. De effectiviteit van zijn werking hangt echter af van het ontwerp, de fabricage, de aanpassing en wordt aanzienlijk verminderd na een paar uur dragen: het moet dan in een geschikte container worden gegooid.

   Een type van dit masker wordt door gezondheidswerkers1 gedragen tijdens een chirurgische procedure om het steriele operatiegebied te beschermen en een dergelijke infectie van de patiënt daar te voorkomen. Om dezelfde reden moet dit masker door een besmettelijke patiënt worden gedragen via de luchtwegen1 en wordt het soms gedragen door moeders die borstvoeding geven richting hun kind.

   Hoewel het hier niet voor ontworpen is, en vooral omdat het relatief goedkoop is, wordt het ook vaak gedragen om enerzijds te beschermen tegen luchtverontreiniging en anderzijds tegen mogelijke infecties, zoals tijdens de Covid-19-pandemie in 2020: als het goed is ontworpen en aangepast, blijft de effectiviteit reëel, hoewel enigszins onvolmaakt. Maar dit wijdverbreide gebruik veroorzaakt een wereldwijd tekort aan deze maskers: het is een centraal probleem van de pandemie van het coronavirus in 2020. In de open ruimte (buiten), voldoende ver verwijderd van een mogelijke bron van besmetting vanuit de lucht, de er is weinig belangstelling voor het dragen van een chirurgisch masker 2.

   Het chirurgische masker is geen filtermasker en kan als zodanig niet worden gecertificeerd. De andere vergelijkbare maskers zijn beschermende maskers genaamd FFP1, medisch (FFP2 en FFP3) en niet-medisch (antistof: FFP1) en barrièremaskers (niet-medisch: voor het grote publiek).

   Per: 1

   Dit product wordt niet per stuk verkocht, gelieve per 1 stuks te bestellen

   € 59,00 (excl. BTW)

   Min. afname 1

   106 item in voorraad items in voorraad
   Toont 1 - 1 van 1 item